Példátlan összefogás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei naponta 13 ezer ember ellátásáról gondoskodnak, karitatív tevékenysége során évente több százezer embernek nyújt segítséget. Programjai súlyos társadalmi kérdésekre keresnek gyakorlatias válaszokat, kísérleti modelljei olyan megoldásokra törekszenek, melyek a pillanatnyi segítségnyújtáson túlmutatnak, valódi előrelépést jelentenek.   


Az E.ON Hungária Csoport tevékenységével arra törekszik, hogy felelős vállalatként gondolkozva, jövőbemutató megoldásokon keresztül javítsa az életminőséget egy egészséges és fenntartható környezet, és egy jobb, kényelmesebb holnap érdekében. Társadalmi szerepvállalása és a közérdek iránti elkötelezettsége megmutatkozik mindabban, amit vállalatként és egyénenként a fenntarthatóság jegyében tesz alapvető üzleti tevékenységén, szociális befektetésein, jótékonysági programjain keresztül, felelősen a környezetünkért és a társadalomért. 

A tiszabői programmal újabb fejezet kezdődött az E.ON Hungária és a Máltai Szeretetszolgálat évek óta tartó együttműködésében.
A tiszabői programmal újabb fejezet kezdődött az E.ON Hungária és a Máltai Szeretetszolgálat évek óta tartó együttműködésében.

A tiszabői programmal újabb fejezet kezdődött az E.ON Hungária Csoport és a Máltai Szeretetszolgálat évek óta tartó együttműködésében. A két szervezet közös munkája során már eddig is figyelemre méltó eredményeket ért el, így például sikerült megoldást találni a veszprémi Pokoli torony épületében évekkel korábban megszüntetett gázellátás visszakapcsolására, az energiaszolgáltató társaságok pedig nemzetközi hírű sikertörténetként értékelték, hogy az E.ON és a Máltai Szeretetszolgálat közös programja megszüntette az évtizedek óta zajló szabálytalan fogyasztást a tatabányai Mésztelepen. 

Most azért fogtak össze, hogy szabályos és biztonságos áramvételezési lehetőséget alakítsanak ki Tiszabőn, a családok térjenek át az előrefizetős mérőkre, váljanak tudatos fogyasztókká. A mintaprogramban működő naperőmű által megtermelt bevétel minden egyes forintja szociális kiadásokra nyújt fedezetet. A végső cél az volt, hogy egy fűtött szoba rendelkezésre állhasson minden olyan házban, ahol gyermekeket nevelnek.

Az erről szóló megállapodást 2019. november 19-én írta alá Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

A két cég és vezetőik kapcsolata mára szorosan összefonódott, így nem kérdés, hogy a jövőben tovább folytatják a közös munkát.